Vi har skrevet historie siden 1689.

Som for alle projekter, både store og små, var det et behov for forandring, der blev inspirationen til vores begyndelse. I 1689 blev der oprettet en royal våbenfabrik i Huskvarna, Sverige. Næsten to århundreder senere, i 1872, da efterspørgslen på våben faldt, blev fabrikkens håndværkere inpireret til at fremstille et mere fredeligt produkt - symaskiner. I dag er Husqvarna Viking® en verdensomspændende organisation, der stadig designer kvalitetssymaskiner i Sverige og sælger vores produkter til entusiastiske syere over hele verden.

1700 1800 1900 2000
1689

En royal begyndelse

Husqvarna blev grundlagt som en royal våbenfabrik. I starten af 1870'erne begyndte det at blive svært for Husqvarna at afsætte fabrikkens rifler. Der skulle fremstilles noget nyt. Og på den måde førte den lille våbenfabriks hårde arbejde Husqvarna frem til den nuværende postion som en af verdens mest kendte og anerkendte symaskinefabrikanter.

image description
image description
1872

Vejen frem

Bestyrelsen besluttede den 5. februar 1872 at omstille produktionen til symaskiner. Den første model fik navnet "Nordsjernan" (Nordstjernen).

image description
1883

En populær linje

Modellen Freja blev omgående en succes. Den kunne sy sting på en fin linje, hvilket de tidligere modeller ikke kunne. Maskinen kørte vha. tandhjul, og alle de små mekaniske dele var indkapslet i maskinen. Freja blev fremstillet i forskellige udformninger helt indtil 1925.

image description
Reklamer fra det 19. århundrede
1903

Én maskine til alle

Her præsenteres den oscillerende spole - "symaskinen til familier og håndværkere". Det blev den førende maskine på markedet i 50 år.

image description
image description
1934

Nye former

I 30'erne var funktionaliteten i højsædet, hvilket stod i stærk kontrast til tidligere tiders hang til udsmykning. Da Husqvarnas første elektriske symaskine så dagens lys, var stilen ren og enkel.

image description
1947

Frihed skaber muligheder

Den første symaskine med fri-arm kom på markedet: Husqvarna Zig-Zag. Med friarmen fik man nemmere adgang til rørformede områder, og zig-zag-sting åbnede døren til mange nye muligheder.

image description
image description
image description
1953

Revolutionerende finesser

Class 20 blev introduceret. Eksklusive funktioner såsom gearskift, en blokeringsfri krog, der ikke skulle smøres, samt en støbejernskonstruktion i ét stykke var med til at gøre denne model en stor succes.

image description
Reklamer fra det 20. århundrede
image description
1960

Vi tager føringen

Den hidtil største innovation var model 2000, en brugervenlig maskine med farvekodede indstillinger og automatisk fremføring til elastiske sting.

image description
image description
1972

Nytænkning

Det ihærdige arbejde på Husqvarna Viking-fabrikken førte til serien Husqvarna Centennial, den første smørefri symaskine. Andre nyheder var åben trådføring og brugervenlig justering af fodtrykket. Klik på-fødder og mikrojustering til knaphuller blev også tilføjet.

image description
1979

Teknologien gør sit indtog

Model 6680 "computer-symaskinen" ser dagens lys. Husqvarna brugte en mikrocomputer til at forme stingmønstrene elektronisk.

1980

Bogstavernes ankomst

Verdens første "skrivende" symaskine, model 6690, kunne sy bogstaver.

image description

Innovation og kreativitet

Husqvarna Viking Orchidea gav alle syere mulighed for at slippe kreativiteten løs. Her finder man mange eksklusive funktioner, der gør Orchidea ekstremt brugervenlig, såsom One Touch Direct Stitch Selection, Sewing Advisor tm, Infodisplay tm, Programdisplay tm og mere. Og så byder maskinen på maskinbroderi i professionel kvalitet.

1994
image description
1998

Nye tiltag

Husqvarna Viking præsenterede en helt ny syoplevelse: Husqvarna Viking Designer I, der bød på helt nye og unikke egenskaber såsom Sensor Foot Lift, Sensor Foot Pressure, Selective Thread Cutters, Colour Touch Screen og Built-in Disk Drive.

2004

Opfindsomhed skal fejres

Den første computerstyrede Husqvarna Viking fejrer 25 års fødselsdag, og den første broderimaskine fra Husqvarna Viking fejrer 10 års fødselsdag!

image description
image description
2011

Vi sætter standarden

Da vi designede sy- og broderimaskinen DESIGNER DIAMOND deLuxe™, fokuserede vi på én ting – at give brugeren mulighed for at sy smukkere broderier end nogensinde, selv med vanskelige specialtråde, og med mindre besvær. Du skal selv opleve de elegante og topmoderne løsninger for rigtig at forstå resultatet.

2012

Festens æresgæst

Lige siden vores første symaskine, modellen NORTHERN STAR™, så dagens lys, har mærket HUSQVARNA VIKING® altid været på forkant med symaskinernes udvikling til glæde for syere verden over. For at fejre vores 140 års fødselsdag vil vi gerne præsentere den specialdesignede Limited Edition-serie med to maskiner ved navn TRIBUTE™ 140M og TRIBUTE™ 140C.

FREMTIDEN

Fremtiden for HUSQVARNA VIKING®

Nu kender du vores historie – hvordan det hele begyndte og de vigtige udviklinger, vi har bidraget med inden for sysning og broderi. Vi er stolte af vores fortid. Den inspirerer os hver dag. Og vi er især stolte at I, vores loyale syentusiaster, har været en vigtig del af vores historie og bliver en vigtig del af vores fremtid. Vores mål hos Husqvarna Viking har altid været at inspirere syere over hele verden og give dem adgang til værktøjer, der gør det både nemmere og sjovere at sy. Vi ser frem til de kommende innovationer og til at glæde alle syere i lang tid fremover.