Sophie Advisor

Hej! Det är jag som är Sophie Advisor. Jag hjälper dig att navigera på webbplatsen (mitt hem, vill säga) och ger dig användbara tips under ditt besök. Välj bara vilket rum du vill utforska så ses vi där!

Hej! Jag heter Sophie. Välkommen hem till mig!


Om du är lika förtjust i sömnad som jag har du kommit till rätt ställe! Jag har så många sömnadsprojekt jag skulle vilja dela med dig. Och du måste verkligen kolla in min nya symaskin, HUSQVARNA VIKING® OPAL™. Den är fantastisk!


Gå husesyn hemma hos mig

Innanför sömmarna


Jag växte upp med garderoben full av klänningar som min mormor hade sytt åt mig. Min kreativa ådra väcktes när mormor lät mig använda hennes älskade HUSQVARNA VIKING® symaskin. Hon lärde mig grunderna och jag började skapa med hennes stuvbitar. Innan mormor gick bort gav hon mig sin symaskin och opalörhängena som hon hade burit varje dag så länge jag kunde minnas. De är väldigt kära minnen. Gissa om jag blev glad när jag såg symaskinen HUSQVARNA VIKING® OPAL™ i butiken! Jag ser verkligen fram emot att lära mina döttrar att sy på den.


Gå husesyn hemma hos mig

Sophies Note

Jag växte upp med garderoben full av klänningar som min mormor hade sytt åt mig. Hon lärde mig grunderna och jag började sy med stuvbitar.
Läs hela berättelsen

Sophie Advisor

Du står nu på tröskeln till mitt hem. Men innan du går in, varför inte ta en närmare titt på min nya väska som jag precis har sytt? Klicka på den om du vill veta mer.

Hall


Välkommen in till Sophies hem, den plats hon älskar mer än något annat! Känn dig som hemma och se dig omkring i alla rum – Sophie har så många snygga sömnadsprojekt att visa dig!


Utforska hallen

Sophie Advisor

Välkommen till mitt kök! Slå dig ner och titta på några favoriter bland mina sömnadsprojekt. Klicka på förklädet eller duken.

Välkommen till köket!


Välkommen till Sophies kök! Varsågod och smaka på mina nybakta muffins. På tal om fikabröd är bakning faktiskt en av favoritaktiviteterna här hemma hos Sophie, förutom sömnad förstås. Även barnen älskar det, och de lär sig otroligt snabbt!


Utforska köket

Sophie Advisor

Så du har hittat till min syhörna där jag ”syr bort all stress”! Klicka på den svarta och vita toppen med rosett eller den svartvitprickiga klänningen om du vill veta mer om mina roliga sömnadsprojekt.

Välkommen till syhörnan!


Det är här Sophie skapar alla vackra kreationer som finns utspridda över hela hennes hem. Barnen är alltid med förstås. De älskar att leka med stuvbitarna och skapa egna vackra projekt. Sedan Sophie började använda den nya symaskinen HUSQVARNA VIKING® OPAL™ tycker alla att det är roligare än någonsin att sy. Resultaten talar för sig själva.


Utforska min syhörna

Sophie Advisor

Tycker du om quilten eller den personliga etiketten? Klicka bara på det projekt du vill veta mer om.

Välkommen till sovrummet!


För att citera Sophie själv: ”Sömnad gör bostaden till ett hem”. Sophies sovrum är verkligen det perfekta exemplet på detta. Se till exempel hur quilten på sängen ger rummet en egen prägel. Med hjälp av de inbyggda sömteckensnitten på HUSQVARNA VIKING® OPAL™-maskinen skapade Sophie en egen etikett till quilten. Visst är den vacker!?


Utforska sovrummet

Sophie Advisor

Har du hittat din favorit än? Låt mig gissa: hundkudden? Klicka på den, eller på det andra projektet, om du vill veta mer.

Välkommen till vardagsrummet!


Det är i vardagsrummet som Sophie och hennes barn tillbringar mest kvalitetstid tillsammans. Oavsett om de spelar spel, ser på tv eller läser är det tydligt att någon i det här hemmet är riktigt duktig på att sy. Det första du lägger märke till är kanske den lilla söta hundkudden. Sophie sydde den till sina barn, men även hon gillar kuddens egensinniga charm. Och enligt Sophie själv var den så enkel att sy med HUSQVARNA VIKING® OPAL™ att det nästan kändes som ren magi.


Utforska vardagsrummet

OPAL™-maskiner


Om du syr med en mekanisk maskin eller en äldre datoriserad modell går du miste om fördelarna med den moderna tekniken. De datoriserade HUSQVARNA VIKING® OPAL™-symaskinerna är extremt effektiva och har en mängd inbyggda hjälpfunktioner som förändrar sättet du syr på till det bättre. Låt din OPAL™-maskin fokusera på att skapa perfekta resultat medan du slappnar av och fokuserar på sömnadsglädjen!


OPAL™ 650


Upplev vad den moderna tekniken kan göra. Med den avancerade, inbyggda hjälpfunktionen SEWING ADVISOR®, en 200 mm bred sömnadsyta, en stor grafisk display, en mängd olika programmeringsalternativ och minnen samt 160 vackra sömmar tar symaskinen HUSQVARNA VIKING® OPAL™ 650 inte bara sömnadsglädjen till en helt ny nivå. Den låter dig också gå från bra till fantastiskt!


Utforska OPAL™ 650

OPAL™ 670


Upplev vad den moderna tekniken kan göra. Med den avancerade, inbyggda hjälpfunktionen SEWING ADVISOR®, en 200 mm stor sömnadsyta, en svartvit pekskärm, en mängd olika programmeringsalternativ och minnen samt 200 vackra sömmar tar symaskinen HUSQVARNA VIKING® OPAL™ 670 inte bara sömnadsglädjen till en helt ny nivå. Den låter dig också gå från bra till fantastisk sömnad!


Utforska OPAL™ 670

Tillbehör


OPAL™-symaskinerna har också ett antal specialsömmar som du kan använda för att skapa unika effekter på dina sömnadsprojekt. De här sömmarna kräver dock specialpressarfötter. Ta reda på hur du kan skapa sömnadsprojekt med det där lilla extra –se den internetbaserade tillbehörskatalogen.


Utforska specialpressarfötterna

SEWING ADVISOR®


Låt symaskinen ge dig råd! Ange bara typ av tyg och sömnadsteknik så ställer SEWING ADVISOR® omedelbart in maskinen åt dig. Funktionen väljer den bästa sömmen samt optimal stygnbredd, stygnlängd, trådspänning och sömnadshastighet samt ger rekommendationer för andra inställningar. Det är som om maskinen hade en inbyggd assistent!


Utforska SEWING ADVISOR®

Automatiskt trådklipp


Med funktionen automatiskt trådklipp på symaskinen HUSQVARNA VIKING® OPAL™ 670 klipps över- och undertråden av med en knapptryckning och trådändarna dras ner till tygets undersida. Perfekt hjälp för alla dina sömnadsprojekt.


Utforska det automatiska trådklippet.

Undertrådsavkännare


Undertrådsavkännaren på HUSQVARNA VIKING® OPAL™ 670 gör att maskinen stannar och varnar när undertråden är på väg att ta slut. Värdefull hjälp precis när du behöver den!


Svartvit pekskärm med pekpinne


För att ditt arbete ska bli så enkelt som möjligt har OPAL™ 670-maskinen en användarvänlig pekskärm där du kommer åt alla inställningar, inklusive SEWING ADVISOR®. Använd bara pekpinnen eller fingret för att navigera genom de olika skärmarna för sömnad och programmering. På pekskärmen kan du också se alla sömmar och eventuella ändringar i verklig storlek innan du börjar sy.


Ett stort urval 7 mm-sömmar


Maskinen OPAL™ 670 har 200 sömmar med upp till 7 mm bredd, inklusive nyttosömmar, quiltsömmar, satinsömmar, sekelskiftessömmar och dekorsömmar, samt knapphål och inbyggda alfabet. För att förenkla för dig visas alla sömmar på lockets insida.


Utforska 7 mm-sömmarna

SEWING ADVISOR®


Låt symaskinen ge dig råd! Ange bara typ av tyg och sömnadsteknik så ställer SEWING ADVISOR® omedelbart in maskinen åt dig. Funktionen väljer den bästa sömmen samt optimal stygnbredd, stygnlängd, trådspänning och sömnadshastighet samt ger rekommendationer för andra inställningar. Det är som om maskinen hade en inbyggd assistent!


Utforska SEWING ADVISOR®

Stor sömnadsyta


Maskinens utformning ger gott om plats för sömnad och stora tyger. Avståndet mellan nålen och maskinens sida är 200 mm. Perfekt för quiltar och andra stora sömnadsprojekt!


Utforska den stora sömnadsytan

7 mm stygnbredd


Skapa unika dekorationer på dina sömnadsprojekt med vackra 7 mm-sömmar. De gör inte bara sömmarna vackrare utan får även alfabeten att se helt fantastiska ut.


Programmerbara inbyggda teckensnitt


Modellen OPAL™ 650 har 3 programmerbara, inbyggda teckensnitt (Block, Cyrillic och Hiragana) som du kan använda för att skapa unika dekorationer och etiketter eller datera dina sömnadsprojekt.


Spara i Mina sömmar


Spara egna söminställningar och program i 4 permanenta minnen som du snabbt och enkelt kommer åt.


Sophies Note

Hur är det möjligt? Sedan jag fick min nya OPAL™-symaskin har jag sytt alla projekt på den här sidan. De var inte bara roliga att sy utan gjorde dessutom mitt hus till ett riktigt hem.

Sophies Note

Den här svarta och vita toppen med rosett blev snabbt ett av mina favoritplagg. Det är kanske därför jag älskar att sy så mycket – kläderna blir precis som jag vill ha dem!

Sophies Note

Jag har sytt ganska många quiltar under årens lopp, men det här är min favorit. Den ger verkligen rummet en unik prägel.

Sophies Note

Den här stilfulla väskan passar perfekt för nästan alla tillfällen. Jag har använt den både på stranden och på kontoret. Den är en perfekt följeslagare, och det faktum att jag har sytt den själv gör den ännu mer speciell.

Sophies Note

När jag nu hade sytt mig en så fin väska ville jag såklart skapa en personlig etikett till den. Särskilt eftersom OPAL gör allting så enkelt!

Sophies Note

Om sömnad gör en bostad till ett hem gör en etikett en quilt till din egen. Därför sydde jag en etikett, och tack vare OPAL™-maskinen var det hur enkelt som helst!

Sophies Note

Jag minns när jag sydde den här klänningen till min äldsta dotter. Det värmde verkligen att se henne dansa runt i den – hon var så glad!

Sophies Note

Jag gillar att sömnaden även gör andra aktiviteter roligare. Med våra nya matchande förkläden blir bakningen till exempel ännu roligare!

Sophies Note

Jag minns att jag sydde den här duken när jag var föräldraledig. Inte konstigt att den alltid påminner mig om hur mycket jag älskar mina barn. Det gläder mig att vi tillbringar så mycket tid i köket tillsammans.

Sophies Note

Det finns inget jag tycker mer om än att se mina barn leka i kläder som jag har sytt. Den här prickiga klänningen är min senaste skapelse. Den var helt otroligt enkel och rolig att sy!

Sophies Note

Jag sydde den här hundkudden till mina barn, men den får alla att le. Dessutom är det en väldigt lättskött hund – den sitter oftast stilla i soffan. (Ibland hittar jag honom dock på andra ställen.)

Flerfärgad quilt


Att sy ihop bitarna till det här vackra quiltade överkastet var busenkelt tack vare funktionen SEWING ADVISOR®. Sophie angav bara tyg och sömnadsteknik så ställde SEWING ADVISOR® automatiskt in alla inställningar. Dessutom gav den stora sömnadsytan gott om plats för frihandsquiltning.


Se sömnadsprojektet

Patchwork-duk


När Sophie skulle sy ihop sin stora patchwork-duk tryckte hon bara på Ej elastiskt normalt och Sy ihop i SEWING ADVISOR®. I slutet av varje söm tryckte hon på det automatiska trådklippet. Trådändarna klipptes då av och drogs ner mot tygets undersida. När hon närmade sig slutmonteringen av den stora duken var Sophie glad över den 200 mm stor sömnadsytan.


Se sömnadsprojektet

Personlig quiltetikett


När Sophie skapade en etikett till sin färgglada quilt var de inbygga sömteckensnitten verkligen till stor hjälp, för att inte nämna den svartvita pekskärmen som gjorde programmeringen ännu enklare. När hon sydde texten varnade OPAL™ 670-symaskinen för att undertråden var på väg att ta slut. Eftersom undertrådsavkännaren varnar när det fortfarande finns lite tråd kvar på spolen kunde hon dock sy klart den första textraden innan hon spolade ny undertråd på spolen. En annan fantastisk inbyggd hjälpfunktion!


Randig väska med rosett


Som tvåbarnsmamma med ett späckat schema har man alltid mycket att bära på, så Sophie sydde sig en snygg väska. Med hjälp av de inbyggda sömteckensnitten skapade hon en egen etikett och lade dessutom till några extra 7 mm-dekorsömmar som satte pricken över i:et.


Väsketikett


När Sophie skulle skapa en etikett till sin väska var de inbyggda sömteckensnitten till stor hjälp. Att texten visas i verklig storlek på den svartvita pekskärmen innan den sys den gjorde dessutom programmeringen till rena barnleken. Sophie såg också till att spara sitt sömprogram i ett av OPAL™ 670-maskinens många minnen. Mot slutet, när tråden var på väg att ta slut, blev undertrådsavkännaren Sophies räddare. Vem kunde tro att det kunde vara så enkelt att sy text!


Svart och vit topp med rosett


Så mycket tyg, så lite tid! Sophie är väldigt tacksam över funktionen SEWING ADVISOR®. Den ställer in OPAL™-maskinen automatiskt för att säkerställa bästa möjliga resultat, till och med i stretchmaterial som det Sophie använde i det här fallet. Vilken tidssparare!


Se sömnadsprojektet

Egenskaper


SEWING ADVISOR®


Förkläde ”Sådan mor, sådan dotter”


Att baka tillsammans är roligt tycker Sophie och barnen, men att sy matchande förkläden tar glädjen till en helt ny nivå! Att välja sömmar till förklädet var enkelt eftersom Sophie kunde se de 7 mm breda dekorsömmarna i verklig storlek på den svartvita skärmen innan hon sydde dem. Den praktiska SEWING ADVISOR®-funktionen är naturligtvis också en favorit när det är dags att sy ihop projekten.


Se sömnadsprojektet

Hundkudde


Sophie tänkte att barnen skulle gilla en rolig hundkudde till vardagsrummet. När hon sydde ihop kudden använde hon ofta det automatiska trådklippet. Därefter gjorde hon den charmiga kudden ännu mer originell med vackra 7 mm-dekorsömmar. Och med alla inbyggda hjälpfunktioner blev allt så enkelt att det nästan kändes som ren magi!


Svartvitprickig klänning


När Sophies dotter såg den här klänningen i en tidning bad hon sin mamma att sy den. I synnerhet SEWING ADVISOR® sparade både tid och arbete eftersom klänningen syddes i stretchmaterial. Sophie angav bara tyg och sömnadsteknik. Sedan gjorde SEWING ADVISOR® alla inställningar automatiskt.


Se sömnadsprojektet

Egenskaper


SEWING ADVISOR®


Rödvitprickig klänning


Sophie kunde inte sy en klänning till sin ena dotter utan att sy en till sin andra dotter också. Som tur var är det inga problem att sy proffsiga knapphål med den automatiska knapphålsmätaren. Sophie valde bara Knapphål i SEWING ADVISOR® och följde anvisningarna på den grafiska displayen. Vips hade hon perfekta knapphål!


Se sömnadsprojektet

Egenskaper


SEWING ADVISOR®


OPAL™ iPad-tidning


Vill du veta mer om de fantastiska symaskinerna HUSQVARNA VIKING® OPAL™ 650/670? Ladda ner vår iPad-tidning som innehåller allt du behöver veta samt ett antal inspirerande historier och sömnadsprojekt. Om du som Sophie har ont om tid är den perfekt att läsa när du är på språng.


Se intro
Gå från BRA TILL FANTASTISK SÖMNAD
Inbyggd hjälp när du behöver den som bäst

Please rotate your ipad!